SOK IZ SIBIRSKE ARONIJE 100%

100% koncentriran sok sibirske aronije
brez dodatkov
hladno stiskan

 

Velikost: 0,75 ml

 

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA JE 0,33 dl

Ena steklenica zadostuje za cca. 23 dni

 

Cena je za kos!

Podrobnosti

30,80 € z DDV

V košarico


Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) izvira iz Severne Amerike, od koder so jo v vzhodne predele Evrope prinesli šele kasneje.
 
Iz SIBIRSKE ARONIJE izdelujejo sok, ki je hladno stiskan, brez kakršnihkoli dodatkov in je 100 % koncentriran sok. Kar pa je najbolj pomembno, gre za sok iz prave sibirske aronije, ki ima mnoge pozitivne lastnosti in ugodne vplive na človeške organe.

Njene pozitivne lastnosti so poznali že Indijanci, saj so jo uporabljali v prehrani. Znanstveniki so se začeli z njo ukvarjati šele v začetku devetdesetih prejšnjega stoletja. Vse odtlej tečejo intenzivne raziskave o njenih ugodnih in pozitivnih lastnostih.
 
Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocianina (največ od doslej poznanih sadnih vrst), folne kisline, vitaminov A, C (do 10-krat več južno sadje), več vrst vitaminov B, E in zelo redek vitamin P.

V aroniji so tudi betakaroten, kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor.

Zaradi zares ogromne količine tanina in flavonida (kjer ima glavno vlogo antocianin), aronijo smatrajo za najmočnejši, doslej poznani naravni antioksidant.
 
Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) ima številne dobre lastnosti, zato njeno uživanje:

- Izboljšuje krvno sliko.

- Pripomore k povečanju odpornosti.

- Blagodejno vpliva na celotni organizem.

- Izboljšuje splošno počutje uporabnika.

- Veže se na težke kovine in radioaktivne elemente v telesu in omogoča njihovo izločanje.

- Povečuje elastičnost in občutno znižuje prisotnost gubic, s kože odstranjuje temne lise, nastale zaradi sonca, in razpokane kapilare, osvežuje kožo in upočasnjuje staranje (vitamin E, betakaroten, flavonidi).

- Izboljšuje delovanje jeter in pospešuje izločanje žolča.

- Umirja krče in bolečine v črevesju, vnetje črevesja in preprečuje driske.

- Izboljšuje izločanje hormonov in regulira delo žleze ščitnice, uravnava raven sladkorja in hemoglobina v krvi in delovanje trebušne slinavke (pankreas).

- Preprečuje bakterijske in virusne infekcije – prehladi, gripe … (biofenoli, vitamin C).

- Preprečuje nastajanje prostih radikalov in degeneracijo zdravih celic v človeškem tkivu in krvni plazmi, s čimer se upočasni proces staranja organizma (tanini, flavonidi, vitamin C, vitamin E).

Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica K blagajni

Certifikat odličnosti