Blazina za razbremenitev in prerazporeditev pritiska OPTIMAL 5 zon ®

Preventivna blazina OPTIMAL 5 zone ® z izredno dobro razbremenitvijo pritiska na telo do vključno stopnje 2

Šifra artikla: 56-090200

 

Cena je za kos!

Podrobnosti

733,70 € z DDV

V košarico


Blazina Optimal 5zon®  je namenjena uporabi v zdravstvenih in negovalnih ustanovah kot pomoč pri preprečevanju in zdravljenju  razjed zaradi pritiska do in vključno s stopnjo 2.


(1) Uporablja se tudi pri bolečinski terapiji.  Posebna oblika jedra blazine omogoča dobro razbremenitev pritiska na telo. Penasto jedro je izdelano iz HR-pene z visoko gostoto, ki omogoča udobje in dolgo življenjsko dobo blazine. Ima vdelan unikaten sistem sedežne funkcije, ki omogoča dobro oporo in udobje pri sedečem ali pol sedečem položaju v postelji ter preprečuje posedanje in deformacijo blazine. Optimal 5zon® B ima higiensko prevleko Olivia,  ki je odporna za tekočine, paro propustna.


(2) Vzdržljiva prevleka se enostavno čisti po vseh zahtevanih higienskih standardih .

 

(3) Blazina Optimal 5zon®  je izdelana iz modernih materialov, ki se lahko reciklirajo, ne obremenjujejo okolja in ustrezajo vsem zahtevam zdravstva glede higienskih in varnostnih standardov ter zahtev po kvalitetnih pripomočkih za preventivo in zdravljenje RZP.

 

 
(1) European Pressure Ulcer Advisory Panel, Quick reference guide 2009.
(2) SS-EN ISO 15496:2004, DIN 53.122.
(3) ISO 16603 “resistance of penetration by blood and body fluids”, ISO 16604 “resistance of penetration by blood-borne pathogens”, EN 14126, SS 876 00 19 “Health care textiles – Bacteria penetration – Wet”.

 


Osnovni podatki:
Jedro: HR pena 65+50 kg/m3
Višina: 14 cm
Prevleka: Olivia
Obremenitev : osebe s težo do 130 kg
Protipožarni test: EN 597-1-2
Garancija: 2 leti
Čiščenje: s krpo in detergentom ter/ali dezinfekcijskim sredstvom. Strojno pranje do max 95°C, sušenje v sušilnem strojuFunkcije:
- Razbremenitev pritiska: Zelo prožen, visoko kvaliteten material, unikatna zgradba jedra ter modularni sistem omogoča dobro razporeditev
in razbremenitev pritiska na telo.

- Preprečevanje vlage: inkontinenčna prevleka je paro propustna, kar omogoča dobro prezračevanje kože in s tem manjšo možnost poškodb kože zaradi vlage
trenja in strižnih sil na telo: blazina ima posebno prilagojeno obliko, da zmanjša delovanje   strižnih sil in trenja na telo

- Zmanjševanje delovanja strižnih sil in trenja.

Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica K blagajni

Izdelki v akciji

Trenutno ni izdelkov v akciji

Certifikat odličnosti