1. Registracija oz prijava v e-trgovino Helpy

Da lahko stranka opravi nakup za medicinsko tehnične pripomočke (v nadaljevanju teksta MTP) se mora najprej registrirati na našem portalu.

Registracija na portalu www.helpy.si velja zgolj in samo za opravljanje nakupa v trgovini.
S potrditvijo registracije (tj. oddajo registracijskega obrazca) velja da se je uporabnik seznanil z veljavnimi splošnimi pogoji nakupa in da jih sprejema.

Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se lahko prijavi v svoj uporabniški račun vsakič, ko obišče spletno trgovino.

2. Naročilo

Stranka ki ima MTP naročilnico se lahko odloči za nakup MTP izdelkov. Ta način nakupa je namenjen predvsem strankam, ki ne morejo same priti po izdelke v našo trgovino zaradi omejene mobilnosti.

Ob vseh izdelkih, ki so v naši ponudbi tudi za MTP naročilnice je možnost izbire le tega, če seveda imate MTP naročilnico.

Da bi zagotovili ustrezno dobavo blaga z naročanjem preko MTP naročilnice nam mora stranka ob naročilu zaupati telefonsko številko, številko svoje KZZ kartice in on-line številko naročilnice. Te podatke potrebujemo zato da lahko preverimo verodostojnost MTP naročilnice in če se je stranka odločila za ustrezne izdelke, ter da jo v primeru napačne izbire lahko pokličemo . V primeru nejasnosti okoli naročila nas lahko stranka pred naročilom pokliče na telefon 01/ 530 47 68.

3. Dostava

Ko stranka opravi naročilo bomo naročeno blago pripravili in ga v najkrajšem možnem času dostavili na dom. Dostava naročenega blaga na MTP naročilnico je za stranke brezplačna, prav tako bomo brezplačno dostavili tudi drugo blago, ki ga bo naročilo istočasno kot MTP naročilnico.

Ob dostavi blaga stranki bomo od nje prevzeli MTP naročilnico in z prenosnim čitalcem zapisali vnos na KZZ kartico. Tako kartica ne bo odtujena od stranke, saj bo zapis opravljen na licu mesta.

4. Plačilo

Plačnik MTP naročilnic je ZZZS. Helpy d.o.o pa ima specializirano trgovino za izdajo MTP-jev in ima z ZZZS-jem podpisano pogodbo. Tako je MTP naročilnica v tem primeru plačilno sredstvo za naročene izdelke in stranki ni potrebno plačati, razen za pripomočke ki presegajo standard in za dodatno naročeno blago.

Kako naročiti v trgovini Helpy?

Postopek nakupa v spletni trgovini:

 1. Izbrani izdelek, ki ga želite kupiti, s klikom na gumb » V košarico« dodate v košarico
 2. V košarici se prikažejo izbrani izdelki. Na tem mestu lahko spreminjate število izdelkov z pritiskom na »+« ali »-«. Računalnik bo sam preračunal ceno glede na želeno količino. Če izdelka ne želite ali ste ga po pomoti izbrali ga z klikom na rdeči »X« enostavno izbrišete iz košarice.
 3. S klikom na gumb naprej se odpre naslednja stran kjer se morate za nadaljevanje nakupa prijaviti z »E- poštnim naslovom« in »geslom«.
  Pri prvem nakupu se morate registrirati v naš sistem, kjer vnesete svoje osebne podatke v za to pripravljena polja, nujno potreben je vnos pri vseh poljih kjer je zraven rdeča zvezdica (*). Ko vnesete vse veljavne podatke (kot so ime, priimek, veljavni naslov za dostavo, telefonsko številko,…) se z klikom na gumb »Registracija" vpišete v naš sistem in si ustvarite svoj »Račun«. Pomembno je da si zapomnite vaše »Geslo«, saj boste z njim lahko dostopali do svojega »Računa« in preverjali svoja predhodna naročila.
 4. S klikom na gumb »Naprej« se odpre stran kjer lahko še enkrat preverite vaš naslov ali dodate drugi naslov za dostavo naročenih izdelkov.
 5. Če so vsi podatki za dostavo naročenih izdelkov pravilni se vam z klikom na gumb »Naprej« odpre stran kjer lahko preberete Splošne pogoje poslovanja in če se z njimi strinjate je potrebno to označiti tako da kliknete na kvadratek pred njimi, da se prikaže kljukica.
 6. S klikom na gumb »Naprej« se vam odpre naslednja stran kjer morate klikniti na »Sivi okenček« in nato še gumb »Potrjujem naročilo«.
 7. Na vaš E- poštni naslov bost prejeli e-mail z podatki o vašem naročilu. 
 8. Izdelke vam pošljemo po povzetju na vaš naslov preko dostavne službe GLS d.o.o. Dostavljeni so v roku 2-3 dni.

Strošek dostave znaša

 • 2,50 € za naročila do 25,00 €;
 • 3,00 € za naročila od 25,00 € do 50,00€
 • BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu nad 50,00€
 • BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu MTP izdelkov (strošek odštejemo na računu)

Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica K blagajni

Certifikat odličnosti