Slovar izrazov v spletni trgovini Helpy

URINSKA INKONTINENCA

Uhajanje seča oz. urinska inkontinenca je nesposobnost kontrole mokrenja, pri čemer voda nekontrolirano uhaja po kapljicah ali v celoti, tudi ko jo poskusimo zadržati. To predstavlja veliko ženskam pa tudi moškim velik socialni pa tudi higienski problem.

STRESNA INKONTINENCA

Stresna inkontinenca je najpogostejša vrsta urinske inkontinence, do katere pride zaradi oslabelosti mišic medeničnega dna z nezmožnostjo notranje mišice zapiralke, da ostane stisnjena, ko se poveča pritisk v trebuhu (kašljanje, kihanje, smeh, hoja po stopnicah, dvigovanje težkih predmetov). Običajno uide manjša količina urina.

URGENTNA INKONTINENCA

Do te vrste urinske inkontinence pride zaradi preuranjenega stiskanja mišice mehurja ob že ne dovolj napolnjenem mehurju. Tako stiskanje mehurja lahko nastane spontano ali pa ga sproži povečan pritisk v trebuhu, kot pri stresni inkontinenci.

FEKALNA INKONTINENCA

Fekalna inkontinenca je nekontrolirano uhajanje blata zaradi izgube nadzora nad črevesom. Zmožnost zadrževanja blata in ohranjanje kontinenca pomeni, da je delovanje rektuma, zadnjika in živčnega sistema normalno. Za inkontinenco blata je značilno občasno uhajanje blata z izločanjem črevesnih plinov ali popolna izguba obvladovanja črevesja.


Košarica  

Ni izdelkov

Poštnina 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica K blagajni

Certifikat odličnosti